Advanced solutions for better life!

Stambeni kompleks – VIENNA PARKSIDE RESIDENCE

Početkom novembra 2021. LSG Building Solutions je potpisao ugovor sa kompanijom CVE RESIDENCE ALPHA za projektovanje stambenog kompleksa Vienna Parkside Residence. Naše preduzeće će izvršiti tehničko projektovanje za sve faze projektovanja za specijalnosti građevinarstva, arhitekture i MEP, kao i potrebnu dokumentaciju za dobivanje svih ovlašćenja.

Stambeni kompleks će imati ukupnu izgrađenu površinu od oko 65.000 kvadratnih metara:
• 568 stanova;
• Podzemni i nadzemni parking ~ 700 mesta;
• Poslovni prostor sa restoranom – cca 2000m2.

Podzemna etaža će imati izgrađenu površinu od cca 12.000 kvadratnih metara što će obuhvatati parking mesta, ALA (sklonište civilne zaštite) i tehničke objekte.

Projekat ćemo u potpunosti uskladiti sa nZEB standardom (ZGRADE SKORO NULA ENERGIJE), a projekat će biti i sertifikovan od strane Rumunskog saveta za zelenu gradnju. Od ove godine, nZEB standardi su obavezni za sve novogradnje i imaju za cilj poboljšanje energetskih i ekoloških performansi. Što se GREEN HOMES sertifikacije tiče, ovo je važan pokazatelj kvaliteta u smislu energije, ali uzima u obzir i pitanja vezana za zdravlje, potrošnju i održivost, orijentire koje LSG želi da primeni jer se više ne mogu zanemarivati.