×

#ADVANCEDSOLUTIONSFORABETTERLIFE!  

Ce impact au panourile solare asupra evaluarii imobilelor? Detalii aici

Despre panourile solare s-a vorbit si inca se vorbeste cu mare interes in aceste zile cand programul Casa Verde 2023 inca ruleaza. Va aflati pe lista celor care au optat pentru aceste sisteme? Atunci trebuie sa va puneti la curent si sa va informati ca atare despre ce presupune instalarea lor. Noi, la LSG va punem la dispozitie o echipa care va ajuta cu instalarea, dar venim si noi cu sfaturi si cu recomandari despre avantajele acestor panouri.

Ne-am propus azi sa evidentiam faptul ca aceste panouri solare vin la pachet cu un serios impact pozitiv atunci cand se vorbeste despre vanzarea sau inchirierea locuintei care detine astfel de panouri. Desi poate sunt multe persoane la numar care au optat pentru astfel de sisteme, nu toate stiu exact cu ce se “mananca” acestea.

Despre panouri solare si impactul lor asupra evaluarii imobilelor detaliem in cele ce urmeaza. LSG Group doreste sa informeze pe toata lumea si sa raspunda totodata acelor intrebari des adresate catre firmele care se ocupa cu instalarea.

Da sau ba? Cresc valoarea astfel de sisteme?

Instalarea panourilor solare poate adauga valoare unei proprietati. Un sistem solar functional si bine intretinut poate face o locuinta mai atractiva pentru acei potentiali cumparatori, crescand pretul de vanzare a imobilului. Panourile solare reduc semnificativ facturile de energie electrica, ceea ce este un avantaj pentru proprietar. Cumparatorii pot fi dispusi sa plateasca mai mult pentru o locuinta cu panouri solare datorita economiilor anticipate pe termen lung.

In unele regiuni guvernele ofera anumite stimulente fiscale sau credite pentru instalarea panourilor solare. Aceste avantaje pot creste atractivitate unei proprietati pentru cumparatori. De mentionat faptul ca aceste imobile, cele care au panouri solare active pot fi evaluate mai bine in cadrul unor sisteme de clasificare ecologica. Acestea pot atrage cumparatori care sunt preocupati de impactul lor asupra mediului.

Proprietatile cu panouri solare pot fi mai atractive pentru acei cumparatori din cauza rezistentei la cresterile de preturi ale energiei electrice. Cu panouri solare, proprietarii sunt mai putin afectati de fluctuatiile preturilor energiei. Panourile fotovoltaice necesita intretinere periodica, iar acest aspect poate afecta evaluarea proprietatii. Proprietatile cu sisteme solare bine intretinute vor fi percepute ca fiind mai valoroase decat cu cele cu sisteme mai putin ingrijite.

Investitia merita, trebuie doar instalat sistemul

Acum ca am detaliat si am explicat aceste chestiuni pentru ca toata lumea sa stie despre ce este vorba, nu va ramane decat sa colaborati cu o echipa care va poate ajuta sa le puneti la punct, adica sa le instalati. Panourile necesita o montare atenta si o grija aparte pentru ca vorbim despre un sistem complex ce trebuie implementat corespunzator.

Va spunem ca noi, la LSG Group dispunem de o echipe dedicate si calificate care va ajuta sa instalati panourile fotovoltaice. Oferim si consiliere in ceea ce priveste alegerea panourilor, asta pentru a alege ceva calitativ; sisteme care nu se vor defecta si nu va vor pune in vreun fel in pericol situatia energetica. Trebuie de tinut cont de calitatea lor, de numarul acestora si mai ales de felul in care acestea isi fac treaba. Investiti intr-un sistem care isi doreste sa va faca si consumator si un prosumator in acelasi timp. Produceti si consumati propria energie, asadar ce alta dovada de calitate mai doriti?

In cadrul site-ului nostru oficial lsg-group.eu/ro/ veti gasi detalii mai pe larg despre proiectul Casa Verde 2023, natura panourilor fotovoltaice si date care va pot ajuta sa treceti la urmatorul pas. Cereti detalii si intrebati un membru al echipei noastre, veti obtine mai multe clarificari decat va asteptati.

ADVANCED SOLUTIONS FOR A BETTER LIFE!
office.bucharest@lsg-group.eu Tel: +40 21 207 90 90


All rights reserved LSG Group GmbH 2023

All rights reserved LSG Group GmbH 2023