×

#ADVANCEDSOLUTIONSFORABETTERLIFE!  

Cum sa intretii eficient panourile solare? Afla aici mai multe informatii

Panourilor fotovoltaice pe care le avem multi dintre noi montate, trebuie intretinute corespunzator. Atunci cand acestea au fost montate, cu siguranta te-ai gandit cum sa le cureti. Panourile fotovoltaice trebuie curatate periodic, pentru a oferi rezultate cat mai bune. Acestea sunt montate in exterior fie pe acoperisuri, fie pe campuri.

Panourile fotovoltaice sunt un real ajutor, acestea creeaza o energie regenerabila, verde si accesibila. Chiar daca pentru multi acestea este o investitie considerabila, intr-un timp scurt, vei observa diferenta.

Afla cum sa intretii eficient panourile solare, pentru a avea parte de rezultate bune.

Panourile solare trebuie intretinute periodic?

Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun multe persoane. Fiecare dintre noi ne dorim ca panourile fotovoltaice pe care le avem sa fie curatate mereu pentru a permite luminii sa patrunda in acestea. Cu totii stim ca panourile solare absorb lumina. Panourile trebuie curatate la o perioada scurta de timp, dar acest lucru este influentat de fenomenele meteorologice schimbatoare.

Panourile fotovoltaice care sunt montate orizontal sunt mult mai predispuse la pastrarea impuritatilor pe suprafata lor. Daca si tu te afli in aceasta situatie, trebuie sa stii ca panourile fotovoltaice trebuie curatate, pentru ca mizeria de pe suprafata lor sa nu afecteze modul de absorbtie a luminii. Panourile fotovoltaice care sunt montate intr-o pozitie inclinata sunt curatate si de precipitatii, iar pe suprafata lor nu sunt asa de multe impuritati. Vei avea parte de panouri cat mai curate, daca acestea vor fi intretinute corespunzator.

Cum se curata panourile fotovoltaice?

Pentru curatarea panourilor fotovoltaice, fiecare dintre noi trebuie sa utilizam solutii delicate si bureti sau lavete fine, care nu sunt abrazive deloc. Suprafata superioara a panourilor fotovoltaice este extrem de fina, iar aceasta nu trebuie sa fie zgariata deloc. Zgarieturile multiple vor face ca panoul fotovoltaic sa se deterioreze, fiind ulterior imposibil de utilizat.

Pentru curatarea panourilor este necesar sa ai:

  • O scara, pentru panourile care sunt montate pe acoperisuri.
  • Furtun de apa cu pulverizator, pentru a uda suprafata panourilor.
  • Solutie de curatare, delicata, pentru a nu afecta structura panourilor.
  • Burete moale sau laveta dintr-un material textil.
  • O carpa pentru surplusul de umezeala.
  • O lamela de cauciuc pentru stergerea apei.

Pentru inceput, opreste alimentarea electrica a panourilor solare, utilizeaza apa potrivita la o temperatura care sa nu fie nici prea rece, dar nici prea calda. Apa pe care o vei utiliza trebuie sa aiba aproximativ temperatura panoului solar, pentru a nu-i afecta materialul din care este fabricat. Vei indeparta cu grija impuritatile de pe suprafata panourilor solare, atat cu buretele textil, cat si cu solutiile delicate specifice. Ulterior va fi necesar sa clatesti suprafata cu apa pura, care este de asemenea optima din punct de vedere termic si sa elimini apa de pe suprafata panoului cu ajutorul lamelei de cauciuc si a carpei.

Odata ce panourile fotovoltaice sunt curatate corect, nivelul de electricitate produs de acestea va creste, iar tu vei fi multumit de alegerea facuta!

Curatarea panourilor solare poate fi efectuata periodic, dar trebuie sa retii si sa tii cont ca acestea trebuie deconectate de la energie atunci cand vei utiliza apa pe suprafata lor. De asemenea, nu este indicat sa folosesti apa rece pe panourile fotovoltaice care sunt incalzite. Intretinerea eficienta si periodica a panourilor fotovoltaice va aduce numai eficienta din multiple puncte de vedere, electricitatea pe care o ai din panourile fotovoltaice va fi mult mai ridicata.

Speram ca aceste informatii iti sunt chiar un real ajutor! Noi, echipa de la LSG Group iti stam la dispozitie cu orice informatie de care ai nevoie pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

ADVANCED SOLUTIONS FOR A BETTER LIFE!
office.bucharest@lsg-group.eu Tel: +40 21 207 90 90


All rights reserved LSG Group GmbH 2023

All rights reserved LSG Group GmbH 2023