×

#ADVANCEDSOLUTIONSFORABETTERLIFE!  

Cum sa obtii finantare pentru panouri solare

Panourile solare sunt in continuare considerate sisteme moderne si neconventionale, dar eficiente, pentru a produce propria energie electrica. Va ajuta sa deveniti independenti de furnizori, sa va optimizati costurile aferente facturilor lunare privind energia electrica. Ramane un aspect ingrijorator insa costurile acestora.

Asadar, ne-am propus ca in randurile ce urmeaza sa abordam problema finantarii. Acum este in plina desfasurare programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Cum altfel mai poti sa obtii finantare pentru panouri solare?

Mai multe detalii despre programul Casa Verde

Pentru ca la ora actuala este acest program, merita sa ne indreptam atentia asupra sa. Este cel care presupune finantare de la stat pentru persoanele fizice sau juridice care aplica. Anul acesta beneficiarul are o investitie proprie de doar 2000 de lei.

Regula este ca cel care solicita acest tip de finantare sa aiba domiciliu stabil in Romania sau sediul social in tara, sa aiba titlu de proprietate pe cladirea unde vor fi montate panourile fotovoltaice sau cel putin sa detina acte de coproprietar.

Inscrierea in program si toti pasii pe care ii presupune acest proiect sunt anuntati, oficial. Totul se intampla cu maxima transparenta. Insa, de mentionat ca ar putea fi un dezavantaj faptul ca trebuie sa urmati cativa pasi birocratici, sa pregatiti anumite acte, sa fiti eligibili din punct de vedere al conditiilor de desfasurare a programului. Locurile sunt limitate si in scurt timp epuizate, dupa ce oficial incepe programul. Editia de anul acesta este in continuare in desfasurare. Cei care s-au inscris, acum isi pot alege prestatorul de servicii, instalatorul de panouri fotovoltaice.

Care sunt avantajele programului Casa Verde

Marele avantaj este finantarea, care acopera 90% din valoarea totala a proiectului. In plus, investitia proprie a beneficiarului este amortizata in timp, in cativa ani. Durata de viata a panourilor este extinsa, de pana la 30 de ani, deci este de inteles ca vorbim de o alegere excelenta din punct de vedere al costurilor.

Pe lista avantajelor acestui program putem de asemenea nota ca totul se intampla organizat, eficient, beneficiarul are increderea necesara ca alege colaborarea cu cei care au fost validati AFM. Regulile sunt bine puse la punct, iar timpul de desfasurare este relativ scazut.

Marele avantaj ramane insa faptul ca poti deveni autonom din punct de vedere energetic.

Cum sa obtii finantare pentru panouri solare

Alte metode sunt programe de finantare independente de subventiile de la stat. Poate fi vorba de credit de la institutii bancare sau nonbancare, dar actiuni pe cont propriu, adica fara sa fie vorba de bani nerambursabili. O alta varianta este accesarea fondurilor europene nerambursabile, acestea au de asemenea editii anuale. Daca montarea panourilor fotovoltaice ar urma sa ajute la extinderea activitatii, daca acestea vor face diferenta in functionarea unui atelier, fabrica etc. atunci puteti obtine sume de bani considerabil de mari pentru proiectele de acest gen.

Spre deosebire de programele guvernamentale in care beneficiarii sunt verificati si nu trebuie sa aiba restante la bugetul local sau cel de stat, alte tipuri de programe au altfel de pretentii. Sunt verificate veniturile, initial beneficiarul achita suma necesara si abia apoi poate cere fonduri europene. Dupa achitarea acestora, creditele accesate initial ar putea fi acoperite, dupa caz, partial.

Asadar, obtinerea finantarii pentru panourile solare este de interes pentru toti cei care stiu si inteleg ca pe viitor aceste sisteme sunt rentabile. Vor deveni din ce in ce mai utilizate si dorite pentru ca au randament foarte bun si nu polueaza la fel de mult. Mai ales cand vorbim de consum de energie mare, este cu atat mai indicat sa devenim prosumatori, insa pastram aceasta recomandare si pentru consumatorul casnic.

ADVANCED SOLUTIONS FOR A BETTER LIFE!
office.bucharest@lsg-group.eu Tel: +40 21 207 90 90


All rights reserved LSG Group GmbH 2023

All rights reserved LSG Group GmbH 2023