×

#ADVANCEDSOLUTIONSFORABETTERLIFE!  

Otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj – Dalmatia Tower

Nakon nekoliko faza izvođenja, dosta prekida rada i čekanja saglasnosti i dozvola konačno je u ponedeljak 17.07.2023. otvoren – Westgate Tower, sada zvan Dalmatia Tower. Splićani mogu konačno uživati u pogledu na najveću i najekskluzivniju zgradu u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj uopšte. Krajem 2017. godine projekat Westgate Tower dobio je nagradu International Property Award za najbolju višespratnicu u Europi.

Smešten na raskrsnici ulice Domovinskog rata i Dubrovačke ulice, Dalmatia Tower je deo kompleksa Westgate Tower koji se sastoji od dva tornja; prvog koji je od 2016. godine sedište Uprave Splitske banke, danas OTP banke i drugog, Dalmatia Towera – koji se u početku zvao Westgate Tower B. Ovim projektom stvorena je nova arhitektonska vrednost u Hrvatskoj i obogaćena urbanistička vrednost Splita.

Nakon što je završena vanjska konstrukcija i kompletno postavljena staklena fasada, pristupilo se izvođenju mašinskih instalacija, automatskog sistema za gašenje požara – sprinklera,vodovoda i odvodnje kao i građevinsko-zanatskih radova.

Unutar tornja, od 17.-27. sprata smestio se hotel Marriott, najprestižniji lanac hotela na svetu. Reč je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott u Hrvatskoj. Na spratovima ispod hotela nalaze se kancelarije Rimac Automobila i nekoliko drugih svetski poznatih IT kompanija.
Nekada smo se divili najvišim zgradama Amerike, Kine ili Saudijske Arabije, a sada je dovoljno da „skoknemo“ do Splita, koji ovim atraktivnim zdanjem potvrđuje da spada među velike svetske prestonice.

ADVANCED SOLUTIONS FOR A BETTER LIFE!
office.zagreb@lsg-group.eu Tel: +385 1 2225 900


All rights reserved LSG Group GmbH 2023

All rights reserved LSG Group GmbH 2023