×

#ADVANCEDSOLUTIONSFORABETTERLIFE!  

Otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj – Dalmatia Tower

Nakon više faza izvođenja, dosta prekida s radovima i čekanja na odobrenja i dozvole konačno je u ponedjeljak 17.07.2023. otvoren – Westgate Tower sada zvan Dalmatia Tower. Splićani mogu konačno uživati u pogledu na najveću i najekskluzivniju zgradu u Splitu, Dalmaciji i općenito u Hrvatskoj. Krajem 2017. godine projekt Westgate Tower je dobio nagradu International Property Award za najbolju višekatnicu u Europi.
Smješten na križanju ulice Domovinskog rata i Dubrovačke ulice Dalmatia Tower dio je kompleksa Westgate Tower koji se sastoji od dva tornja; prvog koji je od 2016. godine sjedište Uprave Splitske banke, danas OTP banke i drugog, Dalmatia Towera – koji se u početku zvao Westgate Tower B. Ovaj projekt je stvorio novu arhitektonsku vrijednost u Hrvatskoj te obogatio urbanističku vrijednost Splita.
Nakon što je vanjska konstrukcija dovršena i staklena fasada u potpunosti postavljena, pristupilo se izvođenju strojarskih instalacija, automatskog sustava za gašenje požara – sprinklera,vodovoda i odvodnje te građevinsko-obrtničkih radova.

Unutar tornja, od 17.-27. kata smjestio se hotel Marriott, najprestižniji svjetski hotelski lanac. Riječ je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott u Hrvatskoj. Na katovima ispod hotela nalaze se uredski prostori tvrtke Rimac Automobili i još nekoliko IT svjetski priznatih kompanija.

Nekada smo se divili najvišim građevinama Amerike,Kine ili Saudijske Arabije a sad je dovoljno „skoknuti“ do Splita koji ovom atraktivnom građevinom potrvđuje da spada među velike svjetske prijestolnice.

ADVANCED SOLUTIONS FOR A BETTER LIFE!
office.zagreb@lsg-group.eu Tel: +385 1 2225 900


All rights reserved LSG Group GmbH 2023

All rights reserved LSG Group GmbH 2023